Ukategorisert

Marie Thorson Østby Natten og Kristian Skretteberg er nominert til Årets unge bonde 2018

Semifinalistene til Årets unge bonde 2018 er ENDELIG klare og det er nominert to bønder fra vårt område, Marie Thorson Østby Natten og Kristian Skretteberg.

Bli med og stem frem de flotte bøndene i vår region!

Fram t.o.m. 14. oktober kan du stemme frem den DU mener fortjener å bli kåret til Årets unge bonde. Se de nominerte her

 

Marie Thorson Østby Natten

Marie er 33 år, og driver hjemgården Natten der hun tok over driften i 2016. I tillegg jobber hun ved familiedriften Langedrag og som ridelærer. Marie har videreført den økologiske driften på gården med sau som hovedproduksjon i tillegg til hest, høner, geit og gris.

Marie er også en ildsjel i bygda og nærområdet, og hun er engasjert i blant annet et tur-lag med hovedfokus på ut-på-tur med små barn året rundt. Ellers står næringsutvikling og bosetting på dagsorden. Hun er også ivrig forkjemper for å få tilrettelagt for store boligtomter med plass til litt småskala bruk av jord og skog. Marie er et godt forbilde for mange med hest som hobby, og har lært mange å ri og håndtere hest.

Stem på Marie

 

Kristian Skretteberg

Kristian sluttet i jobben sin som snekker for å drive gården sin på fulltid. På gården driver han både med storfe og med sau. Nylig satset han stort ved å bygge et nytt toppmoderne fjøs til kuene side. Fjøset på 1129 m2 stod ferdig i april i år, og det har mekanisk styrt ventilasjon slik at han kan styre temperaturen hele året rundt. Om sommeren benytter han derimot utmarksbeite Holleia til både kjøttfe og sau. I dag har han om lag 72 kuer med hver sin kalv i tillegg til 15 kviger. Kristian har dyrevellferd i fokus og han satser også på avl slik at han kan styrke besetningen sin på en best mulig måte.

Stem på Kristian